02.04.2008

World Autism Day 2008

De anul acesta, 2 Aprilie va fi Ziua Mondiala a Autismului, in lume existand peste 60 de milioane de persoane ce sufera de autism, cea mai mare parte regasindu-se in tarile subdezvoltate din Africa si Asia.

In Cluj-Napoca, aceasta zi a fost marcata printr-o campanie de informare, initiata de singura speranta a parintilor copiilor ce sufera de autism.

Milena Pruna
este presedintele Asociatiei Autism Transilvania, care a fost infiintata in 2006. Asociatia ofera servicii de consultanta si de suport pentru familiile cu copii autisti, precum si programe de terapie comportamentala a copiilor autisti. In prezent, asociatia poate oferi terapie doar pentru o mica parte din cererea pe care o are, fiind una din putinele cu acest profil din tara si singura din Cluj, iar spatiul in care functioneaza fiind restrans.

Astazi, membrii Asociatiei, voluntarii si cativa parinti au iesit in strada si au impartit pliante cu informatii despre aceasta boala. In materialul video, Milena vorbeste si despre manifestarea autismului, despre simptomele care ar trebui sa puna niste semne de intrebare parintilor.

Autismul este o boala caracterizata prin scaderea capacitatii de a comunica si de a interactiona pe plan social, prin comportament stereotip si repetitiv.

Mai multe informatii despre aceasta boala puteti afla chiar de la Milena Pruna, din materialul video, dar si adresandu-i intrebari la autismtransilvania@yahoo.com.

Niciun comentariu: